Mytí vlasů bychom neměli překračovat třikrát týdně. Zastavit mazání můžete jednoduchými způsoby

spot_img

Ne nadarmo se vlasy jmenují korunou krásy. Aby vypadaly co nejlépe, vyžadují však neustálou péči. Ta nespočívá jen v častém používání různých výrobků, právě naopak.

Pozor na časté mytí
Ať to zní jakkoli bizarně, čím více si vlasy myjete, tím více se vám budou mastit. Pokud patříte k ženám, které si je musí mýt téměř každý den, v první řadě je potřeba zamyslet se nad tím, jaké výrobky používáte. Zadruhé je třeba pochopit jednoduchou rovnici – a to, že šampon a teplá voda vlasy vysušují, a tak se pokožka pochopitelně snaží vytvořit co nejvíce mazu, aby vlasům dodala potřebné živiny.

Stanovte si dny, kdy si vlasy umyjete – a snažte se při oplachování šamponu nepoužívat horkou vodu. Pokud vás čeká důležitá událost, vyzkoušejte suchý šampon, který dokáže být skvělým pomocníkem. Na trhu je již mnoho produktů, které nezatíží vaše vlasy, ale zároveň vám pomohou “navsáknout“ mastnotu.

Účesy jako záchrana
Většina mastných vlasů vzniká z důvodu, že si vlasy pořád chytáme. Pokud patříte mezi ženy, které mají tendenci svojí korunou krásy neustále pohazovat, upravovat si ji, máte pocit, že vám vlasy padají do tváře, sáhněte po praktickém účesu. Neříkáme, že se máte hned ostříhat, ale pokud to situace vysloveně nežádá, vypněte si vlasy.

Nemusí se také jednat hned o klasický culík či drdol. Pokud vám překážejí jen přední vlasy, sáhněte po kolíčku, který se postará o to, aby vám vlasy nezasahovaly do očí. Zařaďte do svých looků účesy a uvidíte, že vlasy se vám začnou mastit o něco pomaleji.

Životospráva jako zdroj problému
Je-li váš problém vnitřní a mastné vlasy jsou příčinou hormonálních změn, je na čase zamyslet se nad změnou životosprávy. Mastná jídla, stejně jako slané snacky by neměly být vaší každodenní pasí – a místo toho byste si měli dopřát o něco více zeleniny a zdravých tuků. Doporučuje se zejména pít čaje, které dokážou mírně poupravit hladinu hormonů. V tomto případě sáhněte po klasické kopřivě, po drceném kořeni macy peruánské nebo pískavice řecké.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora